Píseň ledu a ohně

BOUŘE MEČŮ

George Raymond Richard Martin

Je po bitvě. Stannis byl poražen, ale v Západozemí stále není klid. Lannisterové sílí a stará spojenectví jsou rušena těmi novými. Robba stále čeká několik válek a štěstí ho již opouští. Jon je se svými přáteli za Zdí s úkolem zastavit zdivočelé a Daenerys se vydává na válečné tažení. Bran spolu s Reedovými dál pátrají po tříoké vráně. A přestože Joffrey si má brát Margaery Tyrrel, ani pro Sansu a zmizelou Aryu se nevyvíjí nic pozitivně... Vždyť zima se blíží a země je vyčerpaná válkou, tak jak mají lidé přežít ještě Jiné a tu strašnou zimu? S každou smrtí nějakého šlechtice se přiženou desítky těch, kteří si nárokují jeho dědictví a válka jakoby neměla konce.
Wow... Tak tohle byla jízda! Příběh na nic nečekal: už v první kapitole se něco velkého děje. Martin opět ukázal svoje vražedné tempo a fakt, že nejspíš nemá city. (Na Databázi knih zazněl názor, že Martin je sadista).
Připravte se na to, že autor na nic nečeká a nebere ohledy vůbec na nic, na litry krve a erotické scény. Příběh opravdu není pohádka, naprosto luxusní záporáci, plno zvratů, a i když si mysklíte, že víte, co se stane nebo dokonce co se stalo, tak věřte, že nevíte. Nevíte nic.
Rozhodně se neoplatí autorovi věřit všechno, co svěřil papíru. Protože ne všechno, čemu věříte, je pravda. A dejte si pozor. Protože pokud si pozor nedáte, zemřete s nimi...10/10




Komentáře