Recenze

Píseň ledu a ohně

HOSTINA PRO VRÁNY

George R. R. Martin

Je po bitvě. Stannis si Královo Přístaviště nevybojoval, což zavdává šanci dalším uchazečům, jenže možná je už snazší prostě zemřít...
Královstvím se potulují psanci, dezertéři a zrádci. Cesty jsou nebezpečné. V těchto časech je těžké najít jistou slečnu, odstranit někoho intrikami, zlomit šlechtice, aby vydal hrad, zjistit, kam půjde člověk dál, poznat, kdo lže a komu lze věřit, ale nejtěžší vůbec je přežít. Zákony ztratily moc. A říše ztratila mnoho obyvatel a ti, co přežili, ztratili čest.

Tento díl mi přišel takový slabší a z určité části i o ničem. Objevují se totiž nové postavy, ty, které známe z dřívějška, dostanou své slovo v Tanci s draky. Příběh běží, líbí se mi, jak jsou popsané důsledky intrik i války, opravdu je vidět, že se v Západozemí něco stalo. Až krutě nespravedlivé. Dám ale 8/10, dva body si beru za tu část o ničem a trošku mi vadili ti noví hrdinové. Kniha je ale nesmírně důležitá, číst bez ní Tanec s draky sice možná jde, ale Vichry zimy, které ještě bohužel nevyšly, bez ní číst nejdou. Tanec s draky a Hostina pro vrány jsou totiž knihy, které původně měly být jednou, a proto se odehrávají ve stejném čase, akorát v každé jsou jiní lidé.


Komentáře

  1. Hra o trůny je sérií, ke které se pořád nemůžu dostat. Ale doufám, že už to v letošním roce doženu! Skvělý článek :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Roulette | Online betting - Wolverione
    Roulette is a casino game 슈어 벳 where you win playing in the air. In this roulette game, the player will 토토 사이트 모음 aim 바카라 사이트 추천 at the dealer and bet on 토토 사이트 how many 바카라 시스템 배팅 combinations

    OdpovědětVymazat

Okomentovat