RECENZE: UNIVERZITA VÝJIMEČNÝCH 2

UNIVERZITA VÝJIMEČNÝCH: Zrada

Joelle Charbonneau

Přežila Testování, ale stále je v nebezpečí. Cia se dostala na univerzitu a studuje právo: obor, který chtěla nejméně. Před ní stojí další zkouška. Musí projít Zasvěcováním, aby mohla studovat, a má pracovat v týmu. Thomas se nedostal na stejný obor a ona nikoho doopravdy nezná.  
Když dostane prezidenstskou stáž, tu nejprestižnější ze všech, život se jí obrací vyhůru nohama. Prezidentka má zájem o Ukončení krutého Testování mírovou cestou, ale univerzita i Tosu je prolezlá rozzuřenými povstalci, kteří už nechtějí čekat... Ale je to vůbec skutečné povstání, nebo jde o blaf?
Obecně se říká, že druhé díly už nejsou tak dobré jako první, ale tato série je výjimka. Druhý díl si své jméno zaslouží, páč je to na komci opravdu zrada, nečekaná, tvrdá, zlá, prostě zrada!
Je pravdou, že mě trošku zarazilo, že Cia nestudovala to, na co měla talent, a když jsem se nad tím zamyslela, vlastně se ani nebylo čemu divit. Neustále opakuje, co ji naučila rodina; mít v úctě každičký život, i ten, kdo stojí na straně nepřítele. Jasně, že je ji pro její opravdový talent škoda.
9/10!

 https://www.instagram.com/p/Bi4V4A8BMjI/?taken-by=dve.knihomolky

Komentáře